October 21, 2010

Natuke lisasin nüüd pilte meie tööpäevadest. Lähemalt siis järjekorras.
http://fotoalbum.ee/photos/Mannakas/sets/1050045/?page=7
Esimesel pildil on ülevaade pisikesest osast ananassi põldudest – nii kaugele kui silm ulatub, teisel pool on veel rohkem.
Meie igapäeva kasutuses olev traktor millega värskeid vilju korjatakse.
Töölised sumavad mööda põldu lindi taga ja panevad järjest ananasse peale.
Järgmised võtavad need lindilt ja asetavad kastidesse… kui korjame purkidesse panekuks ja mahla jaoks siis pole selline tegevus vajalik ja lastakse lihtsalt kasti kukkuda kuid antud juhul on oluline, et viljad lööke ja nö. sinikaid ei saaks kuna nagu kunagi eelnevalt mainisin siis raha, mis viljade eest makstakse oleneb nende kvaliteedist . Kui 12’st näidiseks võetud ananassist 4 on  nende mõistes vigased siis võetakse julmalt pea pool hinnast alla.
Kui rida läbi saab, võime ananasse näost sisse ajada nagu Marianna osavalt demonstreerib J.
Väike vahepala -  peremehel on aias ka oma banaanipuud, meilgi on lubatud süüa kui isu tekib.
Lõigatakse kobarad maha rohelistena ja pannakse sedasi rippu kuni kollaseks lähevad. Ei ole vaja päikest, lihtsalt seisavad seal katuse all.
Need siis tühjad kobarad millega me juba üks-null oleme jõudnud teha.
Lasin töökaaslasel Michaelil paar pilti ka oma tänasest ülejäänud päevast teha. Kui alguses 6st kuni kella 8’ni korjasime kiirelt 10 suurt kasti nasse ning mina sain trakatsit juhtida siis käesolevalt pildilt on näha mida me edasi tegime. Hetkel panen viimast ananassi karpi.
Kui karp on täidetud siis tuleb see viia...
...teiste kastide juurde!
Selline nägi välja olukord enne lõunale minekut.
Paari tunni pärast olid kõik karbid kaanetatud, alustele viidud, kinni teibitud ja templid peale löödud. Paks tegeleb veel loendamise ja paberitööga. (täiega haige eit on see...)
Lisaks värskele viljale korjati lindilt tulevatest ananassidest välja kõige küpsenumad (sest teised olid üsna toorekesed mis Sydneysse viiakse), loetakse ükshaaval üle ja viiakse vist kuivatusse seekord. Või kuskile lähedal asuvatesse poodidesse.
Alused transporditakse sellise autoga Sydneysse.
Homne päeva tulem peaks nägema välja umbes selline. Kastid ananassi tutte täis (1 kasti täitmiseks kulub 1 inimesel umbes 1 tund).  Tagapool on näha ka jalgadel mahutit – see on täis diislit, mida sinna iga nädal juurde tuuakse.
Kui tutid on korralikud kuivanud ja üles korjatud siis istutatakse need mulda. Siin on näha lähiminevikus istutatud taimi.
Istutatakse neid sellise sinise traktoriga. See võtab suure kasti omale taha ja pöörab tagurpidi.
Istutajad istuvad kasti taga sinistel toolidel ja sel ajal kui traktor mööda vagusid sõidab ja auke maasse teeb peavad nad kastist tuti urgitsema ja maasse suskama.
Päeva lõpus võtsime selle pika lindiga lati küljest, kuna homme hakkame korjama peenra äärest masina poolt maha lõigutud päid mis hiljem mulda uuele ringile kasvama pannakse.

3 comments:

  1. Ma tulen teile külla!! :D Eestis sajab lund ja on rõve külm... :S Kas teil on mu lennupiletite raha juba koos? :D

    ReplyDelete
  2. Seee on Jaaaaanaaa :D Ainult sina oskad selliste mõtete peale tulla :) Kahepeale on koos küll muidu :)Pakid asju juba?:)

    ReplyDelete
  3. tsau musid vaadake mis annika meisterdas..saate naerda;)

    http://sendables.jibjab.com/view/eodZY1tspauhpxYq

    ReplyDelete