May 27, 2011

Noo tsau!
Jällegi utsitati mind tagant,et blogi kirutaksin!

Niisiis , Umbes kolm nädalat olen töötanud Mirkoga koos Gini Yard Crew's(Aias). Meie töö seisneb siis aia koristamises , veokite moodulitest maha laadimises ,prügiveos ning moodulitele plastiku tagasi peale panemine, kui tuul on selle maha lennutanud. Töö on ise enesest lihtne, aga iiiigaaav.  Saame 22.95 dollarit tunnis, milest läheb 13% makse maha. umbes 20 dollarit puhtalt kätte. Töö oli alguses 6-st hommikul kuni 6-ni õhtul, seega 12h . Aga nüüd pärast vihmasadusi otsustasid suured ülemused, et ei ole vaja 12 tunnist tööpäeva, saab ka 10h hakkama. Sest talve poole on hommikuti väga, väga külm(umbes -4 või isegi - 19) nagu kõrbetes ikka ning päeva peale tuleb umbes 20 kraadi sooja või isegi rohkem. See -19 kraadi oli olnud umbes 9 aastat tagasi. Aga lund selles rajoonis ei saja, kuigi Sydney läheduses oli isegi sadanud esimestel kõlmadel öödel. Nii, et ega see Austraalia nii soe maa ei olegi , kui arvasime.
Nüüd siis hetkel kestavad meie tööpäevad 7-st hommikul kuni õhtu kella 5-ni. Meie päevas on kolm suuremat pausi, ja ülejäänu aja võime tunnis teha ühe 5minutise pausi, et teed/kohvi endale teha või käia WC-s. Aga meie töö on selline vabam, teeme oma pause siis kui ise soovime ja heaks arvame. Kirjutasin ennem, et laeme veokitelt mooduleid maha. Mis see endast siis kujutab. Sellise masinaga nagu Moonbuggy laetakse mitme tonnised moodulid veokitelt masinale, mis omakorda toimetab mooduli erinevasse sektsionisse, kuhu see siis eelnevalt on määratud.Selle määrab Weightbridge/office inimesed. Ja meie võtame oma redelikese ja rehad ning lähme rekka treileri peale, et siis maha jäänud puuvill kas Moonbuggy peale lükata või siis maha visata. Siis astume redelislt maha ja teeme rekka teise treileri. Ja üdiselt ühe rekka maha laadimine võtab aega umbes 15 minutit. Kui juhuslikult rekkasid ei ole siis rehitseme ümber moodulite kõik maha langenud või kõik mis suurem tuul võib minema lennutada kokku ja hiljem korjame oma auto peale, mille täis saamise korral, lähme tühjendame gini. Ja kõik algab uuesti. Prügivedu teeme vähemalt 2 korda nädalas, kui rekkasid väga palju ei tule. Prügivedu näeb välja nii, et korjame kõik prügi autole ja sõidame kuhugile pära põrgusse, mis võtab vähemalt 20 minutit sinna ja 20 minutit tagasi sõiduks ning siis prügi maha laadimine,kaa umbes 20 minutit. Nii aga see ei ole ju huvitav jutt.

Nii, sündmusi/äpardusi, mis tööl juhtunud.
Parasjagu kui moodulite vahelt cottonit autole laadisime, ja vahetasime rida, siis ma seisin auto tagumise kasti peal ning Mirko mõtles mind natuke ehmatada , aga hoopis sõidutas mind mooduli ja auto vahele nii, et ma karjusin nagu segane ja suutsin ainult auto kasti istuda, sest ei tundnud oma jalgu. Aga kõik on korras, ainult sinikas on ikka veel mälestuseks, kuigi see äpradus juba 2 nädalat vana.

Mirko on nüüdsest Garfield, sest mitte et ta laisk oleks aga talle lihtsalt meeldib süüa ja magada(Mirko enda sõnad) Rekka juht ja Paula(kaastööline, 58 aastane) kutsuvad teda nüüd nii.
Mulle tehti ka kompliment, Rekka juht: Lisaks sellele, et oled hea välimusega , on sul ka väga hea karakter! Noo ma tänan! :D

Ja kogu aeg kui juhendan kas rekka juhti või Moonbuggy juhti, siis alati nad naeravad mu üle, noo juu siis olen Kloun! :D
Ja ükspäev, rekkade mahalaadimisel, unstasime redeli maha ja pidime rekkale kuidagi teisiti saama ning, mis arvate, Jõehobu Gloria ei saanudki rekkale, sest ei jõudnud ülesse minna, kukkusin maha! :D Rekka juht võttis käest kinni mõtles, et aitab, aga ikkagi ei suutnud, ja mirko lükkas mind altpoolt. Aga ei , sain jällegi oma jõehobu tiitlile ainult tunnustust ja kõik said minu üle naerda.

Nooh, ega rohkem vist olegi midagi.

Tagasi kodumaalne naasmise kohta ei oska hetkel mingit teavet anda veel, võtama nädala kaupa ning kodunaasmise aeg jõuab iga päevaga järjest lähemale!:) Kodu kallis kodu, varsti tulen/tuleme!:)

Suured tervitused teile ning peate tänama Mammut, kelle pärast ma end nüüd kokku võtsin! :D Tsau Mammu! :)

1 comment:

  1. Tsauu mannu jaa:):):).. tänx et aega võtsid meile ka mõelda:D.. aa kas te seal naq peale töö ka midgai teete või koguaeg ainult tööd:S???ma blogist loen ainult teie töökohustusi aga vabaaega ei ole naq üldsE?????

    ReplyDelete