January 16, 2011


Hei. No nüüd oleme alates esmaspäevast siin uues vilja kohas töötanud. Kuigi nimi on üsna sarnane eelmisele kohale – GrainCorp, ei saa seda mitte öelda töövõtete, masinapargi ja üldse mitte millegi muu kohta. Siin on umbes 2-3 korda rohkem vilja kui meie eelmises firmas, GrainFlow’s, ent näiteks pole mitte ühtegi traktorit, ohutus- ja turvanõuded eiratakse täiesti, inimesed käivad alko haisudega tööl jnejne. Näiteks eelmises kohas meie naised sõitsid traktoriga kahekesi ja sellest tuli kohe selline skandaal nagu sõda oleks lahti, mõned ütlesid isegi et ei tööta enam kui selline asi lubatud on... siin firmas aga on see täiesti igapäevane nähtus. Tegelikult pole lubatud lühikeste varrukate ega ka pükstega töötada sest uv on väga kõrge, kuid siin midagi muud ei kantagi. Osad ei kanna üldse peale helkiva vesti mingit särki. Aga olgem ausad, tegelikult ei ole asi nii hull kui tundub. Seltskond on väga lahe, olenemata sellest et eelmises töökohas töötaks parema meelega ja sealsed töökaaslased olid kuidagi omaks saanud. Siin vist kuulujuttude järgi peaks saama isegi rohkem palka. Veidikene imelik küll, sest töövõtted ja kõik muu tunduvad ajast ja arust olevat.
Ööbime kohalikus motellis, saime toa 2 suure ja 1 väikese voodiga. Nagu juba ütlesin, siis hinna saime 770 pealt 400 peale mis on sellise koha kohta päris soodne. Oma telekas, dušš, külmkapp jne.. selle koha omanik on ikka omaette kuju. Ei oskagi kohe kirjeldada.. ei saagi aru kas ta on nüüd siis pede või mitte. Käitumine on küll vahepeal vastav. Tema olek on kaa väga libe ja kohe väga vastikult nilbe. Nii naised kui mehed arvavad, et temaga on väga ebameeldiv suhelda. Peaks ära mainima selle koha juures ka teise hea omaduse peale motellitoa – söök. Siin on šnitsel mis on nõnda suur et ei mahu taldrikule ära. Ausalt alguses kui kõik kirjeldasid ja näitasid käega, arvasime, et eks ta paras kalamehe jutt ole ent kui praad lauda jõudis soovis ettekandja ka ettenägelikult edu.
Suhtleme endiselt eelmise koha töökaaslastega kuna nad elavad nüüd meist vaid 6km kaugusel. Oleme käinud õhtusöögil ning ka paar korda suuuuure kotitäie aprikoose saanud. Jube head on ikka oma aiast pärit viljad.
 Eluke veereb tasapisi, neljapäev ning reede olid vabad, täna töötasime, homme vaba ja esmaspäevast uus töönädal. Rahad on ikka suht nullis kõigil. Või no mul ei oleks aga ma maksin kõigi eest üüri ja teised tsipa võlksi aga muidu jah. Peame kolmapäevani kuidagi vastu pidama.. siis tuleb palk eelmisest kohast ja neljapäeval tuleb ka juba sellest uuest kohast ühe nädala palk, siis oleme jälle normis omadega.  Ei tea veel kaua see töö siin kestab, kuid üks nädal on juba läbi ning paariks nädalas ju lubatigi, seega ei tea täpselt mis elu edasi toob. Vaikselt siin haume plaane mida edasi teha ja kuhu minna. Vaikselt tahame kõik Melbourni minna ja seal veitsa õnne proovida, kuid vaatame ka siin lähedal asuvaid viinamarja istandusi ja veinikeldreid. Pidi sealt ka kopsakalt teenima, aga jällegi tahetakse ainult kogenuid töölisi vähemalt viimastesse. Istandustesse harvestitele ikka saaks kui kohti oleks. Iseenesest 1 koht on kindel kuhu saaks aga sinne tahetakse ainult 1 inimest. Muidugi võime loota, et naised saaksid kohalikku pubisse või klubisse ja inimene kes seda 1 kohta lubab ütles ka, et tal võib veel tuttavaid olla kellel vaja läheb kuid midagi täpsemalt ei tea veel. Rohkem kuuleme siis räägime jälle.
Ilmad on siin ikka jube kuumad. Üleeile küll sadas ladinad kuid see oli siiski ühe päevane mitte nagu mujal ja täna polnud mitte ainsatki pilveräbalat taevas ning termomeeter näitas viludas 35 kanti. Ilmaennustused ütlevad õnneks et lähipäevade ilm tõotab tulla 22-27 kraadi.

2 comments:

  1. Ärge uhkustage oma soojaga, meil oli ommikul näiteks -15!:) aga tore, et nüüd siia jutte jälle usinalt kirjutate, sest Mannut pole ma Skypes ka enam näind. Aga hea kuulda, et kõik peaaegu tibenstobens ikkagi teiega!!! Ma tahaks pilte näha kui neegrid te olete:)

    ReplyDelete
  2. pildid on ju facebookis ja fotoalbumis kõik ilusti-kenasti olemas

    ReplyDelete