August 31, 2010

Istume praegu Malaisia lennujaamas. Lennuk, mis meid siia tõi oli AirAsia oma ja võib küll öelda et palju mugavam kui eelmine. 13.5h lendasime ja kohale jõudsime kohaliku aja järgi 7.50. Piloot teatas enne maandumist, et väljas 35 kraadi. Mõtlesin, et ehk kuulsin valesti. Tõmbasin ikka korralikult pusa ja jopegi selga enne kui lennukist maha astusin. Pärast esimes sammu trepil sain aru, et ma ikka ei kuulnud valesti. Hommikul vara juba 35 kraadi. nüüd keskpäevaks on üle 40 siin ilusti ära kruttinud.
Esimene ilme oli küll õudne - kõik kohad kollaseid täis ja vaatasid meid nagu ilmaimesid :D Vetsus kaa kõik vahtisid järgi, kogu aeg oli selline tunne, et varastatakse paljaks. Muide ka piloot hoiatas selle eest. Mainis et asju ikka väga lohakile ei jätaks. Londonis saime kenasti sõba silmale, siin juba nii naljalt piilusid kinni ei pane, muidu vist Aussi ei jõuagi.
Kohalikus mäkis on põhilisteks toitudeks munaburgerid. Normaalseid BigMc eineid ei eksisteerigi. Mäki vastas on õnneks Marrybrown, mis on on suht sarnane eelnevale kuid siin saab ka kanaburkse. Istume ise ka siin hetkel. Isegi tasuta wifit jagavad.
Häda oli nende kohalike stepslitega. Mingit akut laadida ei saanud, jalutasime tund aega mööda poode et vahejuppi osta, kuid tulutult. Lõpuks saime pika häda peale 18MYR eest (umbes 75-80 krooni).
Räägitakse, et Aasia maades pidid odavad asjad olema, kuid no lennujaamas see vist ei kehti siiski. Midagi väga kallist ka pole samas, umbes nagu Eestis.
Ahjaaa saime ju Elisast sms'id teatega et kõne hind Eestisse on 70.- minut ja vastuvõtmine 31.-
Üldiselt nüüdseks juba hakkame ümbritsevaga harjuma, aga algus oli jah väga ehmatav. Kärbseid on siin TOHUTULT! Kes siia lähiajal sattuvad, tooge kärbsepabereid kastidega kaasa, ehk saate hea raha eest kohalikele söögikohtadele maha ärida.
Panime veel tähele et kohalike söömise viis on kohati veider. Kõik mäluvad nagu hobused suu lahti, selle vahega, et siinsed närivad riisipätse.
Kui elamud ja tehased tundusid lennukist vaadates väga logud ja räämas, siis sõidukite kohta seda küll öelda ei saa. Alguses imestasime et terve lennujaama esine on autsid täis millel pole juhti, vaid ainult kaassõitja ent jah siin on juba ka parempoolne see süsteem :D Solar-car'e on väga palju. Isegi pea pooled mida siin lennujaama lähistes näinud oleme ja enamus taksod kannavad marki Neutron. Bussi ootepaviljonid ja elektroonilised tõkkepuud - kõik töötavad päikese jõul... Katused päikesepaneelidest.
Eestiga võrreldes oleme hetkel ajast ees 5h. Lend Gold Coastile väljub meie aja järgi 21.25 seega veel natukene ootamist. Äkki näeme veel midagi huvitavat vahepeal

No comments:

Post a Comment